ДЛАБОКО ТЕНЏЕРЕ 5BOND

ПОПУСТ

3,699ден

имање: На залиха

Длабокото тенџере од линијата Bond е со димензии 24х15 cm и е составено од два дела (тава +капак). Ова тенџере, освен што се карактеризира со елегантен дизајн, е изработено од ултраквалитетен челик кои заедно со слоевите од алуминиум овозможуваат беспрекорна распределба на топлината долж целата површина и одлична способност за задржување на енергијата. Наменето е за интензивна и долготрајна употреба.

Опис

Линијата Bond е препознатлива по највисокото ниво квалитет кој овозможува професионална употреба. Елементите на оваа линија се создадени за да бидат максимално функционални, со атрактивен изглед и ергономски дизајн. Тенџерињата Bond се создадени од челик 18/10 со алуминиумска база со 5-слојна конструкција. Слоевите на алуминиум, како внатрешна база на композицијата, овозможуваат рамномерна распределба на топлината долж целата површина на тенџерето, притоа елиминирајќи ја можноста за концетрирање на топлината на едно место.
Рачките на тенџерето Bond имаат елегантен изглед и се вградени на начин кој гарантира
контрола и баланс за време на готвењето. Тенџерињата BOND се безбедни за готвење во рерна до 250C степени.
Зашто треба да го користиме челикот?
Дебелината која е создадена од 3-те слоја алуминиум и 2 слоја челик придонесува за тоа тенџерињата да бидат отпорни на искривување.
Изработени се да издржат високи температури и да не испушаат хемиски (токсични) супстанци со што се гарантира нивна долготрајна и безбедна употреба.
Лесни се за чистење и одржување.
Не содржат токсични елементи.
Композицијата од слоеви нуди прецизност во готвењето како и баланс на вкусови под контролирана температура како што се деликатните сосови, рижото, разни пасти итн.
Овие тави се погодни за да се готви и кога се потребни пониски температури при готвењето и споро мешање.