ВОК ТАВА 5BOND

ПОПУСТ

3,699ден

имање: На залиха

Вок тавата од линијата Bond е со димензии 28х9 cm и е составена од 2 парчиња (тава + капак).
Оваа тава, освен што се карактеризира со елегантен дизајн, е изработена од ултраквалитетен
челик кои заедно со слоевите од алуминиум овозможуваат беспрекорна распределба на
топлината долж целата површина и одлична способност за задржување на енергијата.
Наменета е за интензивна и долготрајна употреба.

Опис

Линијата Bond е препознатлива по највисокото ниво квалитет кој овозможува професионална употреба. Елементите на оваа линија се создадени за да бидат максимално функционални, со атрактивен изглед и ергономски дизајн.
Тавите Bond се создадени од челик 18/10 со алуминиумска база со 5-слојна конструкција.
Слоевите на алуминиум, како внатрешна база на композицијата, овозможуваат рамномерна

распределба на топлината долж целата површина на тавата, притоа елиминирајќи ја можноста за концетрирање на топлината на едно место во тавата.
Рачките на тавите Bond имаат елегантен изглед и се вградени на начин кој гарантира контрола и баланс за време на готвењето. Тавите се безбедни за готвење во рерна до 250C степени.
Зашто треба да го користиме челикот?

  • Дебелината која е создадена од 3-те слоја алуминиум и 2 слоја челик придонесува за тоатавите да бидат отпорни на искривување.
  • Изработени се да издржат високи температури и да не испушаат хемиски (токсични) супстанци со што се гарантира нивна долготрајна и безбедна употреба.
  • Лесни се за чистење и одржување.
  • Композицијата од слоеви нуди прецизност во готвењето како и баланс на вкусови под

контролирана температура како што се деликатните сосови, рижото, разни пасти итн. Овие тави се погодни за да се готви и кога се потребни пониски температури при готвењето и споро мешање.